Sarbatori de iarna in Maramures

Hotel Gabriela

3
 
Transport
28-12-2019 28.12.2019 - 02.01.2020
Special offer
from
 
45086
persoana / 5 nopti

Situat in Maramureșul Istoric, în orașul Vișeu de Sus, pe DN 18, departe de vacarmul centrului urban aglomerat, având confortul și dotarea unui hotel de clasă, dar în același timp intimitatea, căldura și eleganța locuinței proprii, Hotelul Gabriela satisface și cele mai drastice exigențe.

Ospitalitatea specifică locului, bucătăria bogată și diversificată, amabilitatea, promptitudinea și calitatea serviciilor sunt motivele care vă vor face să reveniți cu plăcere la noi.

Restaurantul cochet și elegant, alături de o terasă unică prin ea insăși, întregesc peisajul acestui mic complex.

CAMERE: dispune de 9 camere duble (pat matrimonial si canapea extensibila), 6 camere single, 9 camere duble (twin) si 5 camere triple.

Fiecare camera este dotata cu TV, minibar, grup sanitar propriu, acces internet wireless.

FACILIATI: restaurantul cu o capacitate de 150 de locuri vine in intampinarea clientilor cu un meniu variat atat din bucataria traditionala cat si din cea internationala; bar + terasa cu o capacitate de 100 locuri; parcare pazita; room service; internet wireless.

Pachet Revelion 2020

2200 lei / persoana in camera DBL

 

Tarife pentru copii:

- pana la 4 ani - gratuit

- 4 - 7 ani achita 30% din valoarea pachetului pentru adult

- 7 - 14 ani achita 50% din valoarea pachetului pentru adult

Hotelul nu dispune de paturi suplimentare. Cazarea copiilor se va face in limita disponibilitatilor in camerele  TRPL sau celor care dispun de canapea extensibila!

- 5 nopti cazare 

- mic dejun

- cina festiva dintre ani

- cina 1 Ianuarie

- acces nelimitat la centrul SPA si piscina interioara

 

Facilități și servicii oferite: 

- Telefon, Fax, CaTV 
- Acces internet de mare viteza (wired & wireless)
- Mini bar 
- Deșteptarea la ora dorită 
- Room service 
- Parcare pazită 
- Restaurant cu bar cu o capacitate de 150 locuri
- Terasă cu o capacitate de 100 locuri 
- Bucătărie cu specific tradițional românesc și internațional

     Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află in Nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cutural. Linia care a fost construită dupa encartamentul austro - ungar de 760mm, duce într-o vale de o sălbăticie fermecătoare, de-a lungul râului Vaser, peste poduri şi prin tunele. Calea ferată traversează o zonă împădurită enormă, unde nu există drumuri sau sate si este locuită doar de urşi şi lupi.
    Din anul 2005 circulă pentru turisti vagoane de persoane, tractate de locomotive cu abur şi din 2007 Valea Vaserului face parte din Parcul Natural „Munţii Maramureşului“ şi este sub ocrotire europeană.

 

     Masivul Pietrosul (Munţii Rodnei), de 2.303m, la 10 km de Borşa, adăposteşte cea mai importantă rezervaţie naturală din nordul ţării (de interes geologic, botanic şi faunistic). 
     Lacul de acumulare Friza, pe râul omonim, la 10 km de Baia Mare, se adresează turismului recreativ. Alte lacuri: Ocna Şugatag şi Coştiui, lacuri sărate cu valoare curative, Lacul glaciar Iezerul, în masivul Pietrosu. Staţiunea Borşa (la 850 m altitudine), staţiune balneoclimaterică şi de odihnă la poalele Munţilor Rodnei.
Situat la o altitudine de 850m, in sezonul de iarna Complexul Turistic Borsa ofera conditii pentru practicarea sporturilor de iarna (partii de schi cu grade variate de dificultate, trambuline de schi natural, practicabile pana in lunile aprilie si mai).

 

     Muzeul Maramureşului din Sighetu Marmaţiei, cu secţii de etnografie şi artă populară (piese de port şi arhitectură populară, măşti populare, icoane, piese de industrie casnică), ştiinţele naturii (floră şi faună maramureşană). 

     Cimitirul Vesel de la Săpânţa, unic în lume, uluieşte prin originalitatea sa. Monumentul de la Moisei, ridicat în amintirea celor ucişi de nazişti în 1944 este sculptat de Vida Gheza, iniţial în lemn, iar ulterior în piatră. 

     Vestitele porţi maramureşene sunt adevărate „cărţi de vizită” ale sculpturii în lemn. Măiestrit lucrate, cele mai frumoase astfel de porţi se întâlnesc în satele Săpânţa, Vadul Izei, Deseşti, Giuleşti. La Botiza - lăzi de zestre şi cergi, la Vişeul de Jos - port popular şi ţesături, la Bogdan Vodă - covoare şi împletituri, la Săcel - ceramică roşie nelustruită.

 

     Turnul lui Ştefan de la Baia Mare, interesantă construcţie în stil gotic ridicată în 1347, ce seamănă cu turnul vechii primării din Praga. De la înălţimea sa de 50 m, turnul oferă o frumoasă panoramă asupra oraşului.  

     Bastionul Măcelarilor din Baia Mare, făcea parte din sistemul de fortificaţii al oraşului (sec. XV). Se spune că de aici s-a tras glonţul care l-a ucis pe vestitul haiduc Pintea Viteazul. 

     Alte vestigii istorice: Clădirea Monetăriei din Baia Mare (1734 - 1738), azi sediul Muzeului Judeţean, Ruinele Cetăţii Chioarului de lângă Şomcuta Mare, menţionată documentar în 1319, Ruinele cetăţii Bogdan Vodă.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Solicita Oferta acum